juni 19, 2024

8 tips voor het maken van een vakantiedagboek

De vakantie komt er weer aan. Daarom geef ik je 8 tips voor het maken van een leuk en creatief vakantiedagboek! Met deze tips wordt het maken van een vakantiedagboek een leuke en creatieve manier om herinneringen te bewaren.

Tip 1) Begin met de voorpret

Begin thuis alvast aan je dagboek. Schrijft alvast op waar je naartoe gaat, met wie je reist en wat je wilt gaan doen! Zo heb je alvast een begin gemaakt en kan je op vakantie meteen over je avonturen vertellen. En het leuke is natuurlijk dat de vakantiepret eigenlijk al voor de vakantie begint!

Tip 2) Schrijf over je dagelijkse avonturen

Noteer per dag wat je hebt gedaan. Schrijf bijvoorbeeld: wat voor weer was het? Wat heb je gegeten? Wat was het leukst van de dag? Dit kan zo kort of uitgebreid als je zelf wilt!

Tip 3) Verzamel souvenirs

Bewaar toegangskaartjes, flyers en bonnen van activiteiten die je hebt gedaan. Of koop een mooie ansichtkaart. Deze kun je in je dagboek plakken ter herinnering.  

Tip 4) Voeg foto’s toe

Plak foto’s in van plaatsen die je hebt bezocht, een leuke activiteit die je hebt gedaan, van een lekker ijsje of van de vakantievrienden die je hebt gemaakt. Dit maakt je dagboek levendig en helpt je herinneringen te bewaren.  

Tip 5) Maak tekeningen

Als je van tekenen houdt, doe dit dan ook in je vakantiedagboek! Teken een mooi uitzicht dat je hebt gezien, lekker eten dat je op hebt of iets grappigs dat je hebt gedaan. Zo krijgt je vakantiedagboek meteen een eigen uitstraling.

Tip 6) Schrijf over de lokale cultuur

Noteer leuke feitjes over de cultuur, gewoonten en tradities van de plaats die je bezoekt. Dit is niet alleen leuk, maar ook leerzaam!

Tip 7) Gebruik een vakantie invuldagboek

Er zijn superleuke invuldagboeken die je alleen hoeft in te vullen! In dit leuke vakantiedagboek is ruimte om alle bovenstaande tips toe te passen: van de voorpret, tot het invullen van dagelijkse avonturen. En genoeg ruimte voor foto’s, tekeningen en souvenirs! Doordat de basis al is ingevuld geeft dit dagboek je wat meer houvast.

Tip 8) Doe het op jou manier

Het is jouw dagboek, dus je mag er helemaal mee doen wat je wilt! Schrijf en plak erin wat je wilt. Teken wel of juist niet. Gebruik veel kleur of juist niet. Het is allemaal aan jou!

Bij dit blanco vakantiedagboek zijn de pagina’s zijn afgewisseld wit, met lijntjes of met een kleurvlak. Een neutrale basis, waardoor je zelf helemaal de invulling kunt bepalen.

Alvast een hele fijne vakantie! Veel plezier met het maken van jouw creatieve vakantiedagboek!