maart 9, 2021

Slinger van cadeaupapier

Vind jij het dierencadeaupapier ook zo leuk? Omdat het inpakpapier iets dikker is dan normaal cadeaupapier is het super goed geschikt om mee te knutselen! Een soort 2 in 1 dus. Hieronder laat ik je stap voor stap zien hoe je een superleuk slinger van het inpakpapier kunt maken. 

Erg leuk om op de kinderkamer te hangen of tijdens een verjaardag. En omdat je hem zelf maakt kun je hem natuurlijk ook gemakkelijk personaliseren, door bijv. letters op de slinger te schrijven of plakken. Zet er bijvoorbeeld HOERA op of de naam van de baby. 

Om het gemakkelijk te maken kan je hier een gratis template downloaden met hierop de vlaggenvorm.

Verder heb je nodig: 

  • 2-6 vellen cadeaupapier (afhankelijk van hoe lang je de slinger wilt: uit 1 vel haal je 6 dubbelzijde vlaggen of 12 enkelzijdige vlaggen)
  • Lijm
  • Een touwtje 
  • Schaar of mesje, lineaal & snijmat
  • Perforator  

Stap 1: 

Bedenk of je de slinger enkelzijdig of dubbelzijdig bedrukt wilt hebben. Hang je hem tegen de muur? Dan kan je de achterkant gewoon wit laten. Maar als je beide kanten van de slinger ziet, is het mooier om hemdubbelzijdig te maken.

Wil je hem dubbelzijdig? Plan dan twee vellen cadeaupapier tegen elkaar aan. Laat dit even goed drogen, voordat je hier verder mee aan de slag gaat. 

Stap 2:

Pak het gratis template erbij. Knip de driehoek uit en teken (met potlood) de driehoeken op het inpakpapier. Door de vorm uit het vel te knippen, kan je precies zien wat er straks op de vlag komt te staan.

Stap 3:

Knip alle vormen uit of snij ze uit met behulp van een lineaal, snijmat en mesje (je krijgt dan iets strakkere lijnen). Je hebt nu de losse vlaggen voor je vlaggenlijn. 

Stap 4:

Maak bovenin de hoekjes met de perforator een gaatje. Rijg vervolgens alle losse vlaggen aan je touwtje en klaar is je slinger! Je kunt hem nu eventueel nog personaliseren door letters uit te knippen en deze erop te plakken. Of gebruik een zwarte marker om de letters erop te schrijven. 

Heb je deze slinger gemaakt?

Ik ben heel benieuwd naar het resultaat! Superleuk als je hem deelt op instagram en tag @paulavanschaik dan natuurlijk even!