Hallo! Ik ben Paula…

Het gezicht achter alle tekeningen, ontwerpen en producten op deze website. Al van jongs af aan vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn.

Altijd was ik aan het tekenen en knutselen. Ook was ik toen al bezig met het bedenken van nieuwe ideeën. Zo speelde ik met mijn zus winkeltje, waarbij we zelfgemaakte spullen aan elkaar verkochten.

Het was dan ook vanzelfsprekend dat ik een creatieve opleiding ging doen. Ik koos voor de opleiding grafisch ontwerp, omdat deze opleiding erg breed is. Je bent zowel bezig met beeld als typografie. En zowel digitaal als analoog. En dan heb je nog de vele verschillende toepassingen: logo’s, flyers, boeken, websites, etc.

Na mijn opleiding maakte ik verschillende grafisch ontwerpen in opdracht, voornamelijk logo’s en flyers voor bedrijven.

Ook startte ik mijn eerste ‘echte’ ontwerpbaan bij een marketingbureau. Hier heb ik ondertussen al vele websites ontworpen. En daar werk ik ook nog steeds met veel plezier.

Maar ik miste iets...

Namelijk het zelf creëren, dingen maken die écht vanuit mezelf komen. Daarbij komt dat ik het fijn vind om te tekenen en met mijn handen bezig te zijn, even weg van het scherm.

Daarom begon ik aan een eigen creatief project: een dierenabc. Ik ben namelijk gek op dieren! Één voor één tekende ik de dieren met de hand met aquarel. Daarna scande ik ze in en bracht ze samen op een poster.

Nog best een puzzel om alle dieren in een mooie lay-out bij elkaar te brengen met de letters en namen van de dieren. Er zijn dan ook een aantal dieren die de eindposter niet hebben gehaald. Daarom besloot ik elke dier ook als los kaartje te maken.

Er zitten heel wat uren werk in, maar wat ben ik blij met het resultaat! En de reacties zijn allemaal zo positief!

Dan wat meer over mij privé;

Samen met mijn vriend woon ik in Heukelum, een klein stadje waar ik al heel m’n leven met veel plezier woon. In 2020 zijn we verhuisd naar een fijn huis met heerlijke tuin. Mét eindelijk een eigen kantoor, iets waar ik al lang van droom. En sinds mei is er bij ons ‘huisje, boompje’ ook een ‘beestje’ gekomen, namelijk onze Bullmastiff Gerrit. Af en toe ontzettend ondeugend, maar vooral heel erg lief.

Ik zeg altijd dat ik teveel hobby’s heb, want ik ben altijd bezig en heb altijd te weinig tijd. Natuurlijk teken ik graag, maar probeer ik elke dag een wandeling te maken. Daarnaast lees ik graag een boek of tijdschrift, probeer ik graag een nieuw recept uit of duik ik in mijn (nieuwe) tuin om te tuinieren.

Ook beleef ik veel plezier aan het volgens van (creatieve) workshops. Ik sta er altijd versteld van dat je in een korte tijd iets nieuws leert.

Daarom lijkt het mij superleuk om zelf workshops te geven. Waarbij het vooral draait om hoe leuk en makkelijk het is om creatief bezig te zijn. Zodat iedereen blij en met een mooi resultaat naar huis gaat.

Momenteel werk ik nog parttime aan mijn eigen onderneming. Maar ik zit vol ideeën voor nieuwe illustraties, producten én workshops. Dus ik hoop mij in de toekomst volledig te kunnen richten op het ontwerpen van mijn eigen producten.

Meer van mij weten of zien?
Volg me op Instagram @creatievetantepaula of stuur me een berichtje via info@creatievetantepaula.nl. Ik leer je graag beter kennen!

Liefs, Creatieve tante Paula